Vedett Extra Session IPA

Sinds maart 2018 kun je genieten van de Vedett Session IPA, een bier met een sterke bitterheid en hopsmaak met een lager, ‘sessionable’, alcohol gehalte van 2.7 %. Een dorstlessend en fris bier, gebrouwen door de Vedett-brouwers met Cascade, Simcoe en Centennial hop.

Overal in de wereld winnen IPA bieren aan populariteit. De brouwers brachten in 2014 een IPA op de markt. En dit jaar willen ze opnieuw verrassen. De nieuwste trend in de bierwereld zijn bieren met een lager alcoholpercentage en véél smaak. Om aan die vraag te voldoen, kan je vanaf maart een gloednieuw pareltje proeven. Geen makkelijk bier om te maken, omdat alcohol bijdraagt tot volmondigheid en smaak, maar de Vedett brouwers gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Na meer dan een jaar van brouwen en proeven, ziet VEDETT Session IPA het levenslicht.

Vedett Session IPA

Het eerste dat opvalt wanneer je dit gouden, licht troebel bier ruikt, zijn de krachtige, frisse aroma’s van citrus en dennenhars. Het bier heeft een lichtzure aanzet, die zich nadien ontwikkelt tot een frisse bitterheid die lang blijft hangen in de mond. Een echte ervaring voor de smaakpapillen, met niets dat doet vermoeden dat dit bier slecht 2,7% alcohol bevat.
Je herkent de bieren aan hun iconisch driekleurig etiket. VEDETT Session IPA 2,7% kreeg groen, wit en blauw etiket. Net als de andere bieren kreeg ook de Session IPA een mascotte mee. Een schildpad siert het flesje. Waarom? Uit een statistische niet relevante rondvraag blijkt dat de schildpad het meest favoriete dier in de zoo is. En in het verhaal van de haas en de schildpad is de schildpad de underdog. Hij is langzaam, maar finisht sterk, nét als dit nieuwe bier zoals de brouwers zelf zeggen.

Vedett

Vedett is dus een Belgisch biermerk. De bieren van Vedett worden net als Duvel, Liefmans en Maredsous gebrouwen in de Duvel Moortgat brouwerij in het Belgische Puurs. Duvel Moortgat is een onbetwiste klassieke brouwerij opgericht in 1871 door Leonard Moortgat, in het Antwerpse Breendonk. Albert Moortgat nam in 1914 de brouwerij over nadat zijn vader Jozef Moortgat overleed. Ondertussen is de brouwerij uitgegroeid tot één van de grootste van Europa met een hele hoop merken in productie.
Bekende bieren van dit merk zijn de Extra White, Extra Blond en Extra Ordinary IPA. Binnenkort kunnen we daar dus een laag alcoholisch bier aan toevoegen. Met deze Session IPA speelt de brouwerij slim in op de vraag naar laag alcoholische bieren.


EXTRA INFO: deze speciale Vedett heeft de eindstreep helaas niet gehaald. Per 2021 wordt deze vriendelijke slow IPA niet meer gebrouwen


Terug naar het bierdossier

www.muggenberg.nl - Muggenberg