Annsichtkaart

Maartje en Jeroen zo heten mijn poppetjes die ik zo graag teken. Nu ik weer vrije tijd en ruimte heb om te tekenen heb ik mijn tekenspullen weer uit de kast gepakt. Dit is fantastisch om te doen. Daar word ik blij van.

Tekenen

Kleine tekeningetjes maken voor elke gelegenheid. Lieve kaartjes als: zomaar, bedankt, jarig, love en groeten uit ….
Leuk om te schrijven bij een cadeautje of juist over de post te versturen want leuke post in de brievenbus krijgen is toch wel heel gezellig!

Maartje en Jeroen

In 1984 ben ik begonnen met het tekenen van deze twee figuurtjes. Dit begon tijdens mijn opleiding KVJV (Kinder- en Jeugdverzorging). De eerste keer dat ik deze twee tekende was met de handenarbeidles. De opdracht was een inlegpuzzel maken. Eerst tekenen dan figuurzagen, schuren en op het laatst de figuren inkleuren met verf en aflakken. Deze puzzel heb ik nog steeds! Daar ben ik trots op.

In 1985 begon mijn allereerste stage bij peuterspeelzaal Ibbeltje. Hier waren de leidsters zo enthousiast over Maartje en Jeroen
dat ik al snel gevraagd werd om plaats te nemen in de peuterspeelzaalkrantje redactie. Ik tekende elk seizoen per jaar de omslag en illustreerde bij de teksten kleine tekeningetjes. En zo is het begonnen.

Na de peuterspeelzaalstage kwam ik terecht bij de GGD. Daar kreeg ik de opdracht om een spel te ontwikkelen voor kids met het thema ‘gevaar in huis’. Ik heb een dominospel gemaakt met mijn eigen getekende Maartje en Jeroen. Grote dominostenen met tekeningetjes over de gevaren in huis voor kids. Tussendoor mocht ik mee met de tandartsbus en mee met de poetslessen op school. Op de overige dagen mocht ik aan het dominospel werken. Dit was natuurlijk fantastisch.

Annsichtkaart

Nu is het 2019 en start ik www.annsichtkaart.nl. De allereerste tekeningen van dit jaar heb ik laten digitaliseren en af laten drukken. Spannend maar ook erg leuk.

De kaarten zijn natuurlijk te koop per set of per stuk.

Maar je kunt mij ook mailen welke kaart je zou willen versturen, naar wie en welke tekst er op het kaartje mag komen. Ik schrijf de tekst voor jou op de door jou gekozen kaart, plak de postzegel erop en doe het kaartje voor jou op de post. Hoe leuk is dat?

Heb jij vragen over de tekeningen, kaartjes of een ander idee voor een kaartje? Laat het mij dan weten. Vind ik leuk.

Anneke Derksen
anneke.derksen@muggenberg.nl

/
www.muggenberg.nl - Muggenberg