Vedett Extra White

Vedett Extra White is een eerlijk fris witbiertje van 4,7% alcohol. Geaccentueerd door sinaasappel- en citroenschil, afgerond met een mild bitter smakenpallet en een licht bittere afdronk.

Vedett Extra White

Bij het brouwen worden alleen natuurlijke ingredi├źnten als tarwe, gerst, hop, koriander en gedroogde sinaasappelschillen gebruikt. Opdat het smaakpalet zich volledig zou kunnen ontwikkelen, wordt het bier gedurende verscheidene weken opnieuw gegist in de fles en in het vat. Deze knowhow van Moortgat is beroemd over de hele wereld. Het bier wordt ongefilterd gebotteld, zodat alle natuurlijke smaken bewaard blijven.
Ideaal om op een zomerse dag eens Extra van een Vedett White te genieten! En dan helemaal als die van de tap is.

Moortgat

Met deze Extra White Vedett wilde Brouwerij Moortgat tegemoet komen aan de liefhebbers van witbier. Vedett Extra White moest in eerste instantie namelijk een alternatief worden voor het witbier Steendonk. Door het stopzetten van de samenwerking met brouwerij Palm, was Steendonk immers uit het assortiment van Moortgat verdwenen. Maar Vedett Extra White is volgens de brouwerij uiteindelijk een totaal ander brouwsel geworden. Opgemerkt wordt dat de vraag het nieuwe witbier nu al het aanbod begint te overstijgen. En zo ook op ons mobiel terras slaat deze rakker in als een bom. Helemaal af met zijn rubuuste glazen (op markten in plastic glazen), eigen ijsberenlogo en originele blauwe bierkaartjes (viltjes).

Terug naar het bierdossier

www.muggenberg.nl - Muggenberg