Vedett Extra Blond

Vedett Extra Blond, een luxe pilsener met een ongewone smaak, gedomineerd door hop. Tamelijk droog, met een vleugje citroen. Een heerlijk aangenaam aroma met een romige moutsmaak, geeft het beetje Extra in Vedett Blond! Zijn karakteristieke hop (Saaz) zorgt voor meer aroma dan bitterheid, terwijl het bier iets lichter is van textuur, bleke strokleur, goud met een romige en witte kraag.

Export

Vedett is een blond premiumbier met 5,2% alcoholgehalte. Dit Belgisch bier wordt net als Duvel, Maredsous en Bel Pils gebrouwen in de brouwerij Duvel Moortgat. Een flesje Vedett heeft een groene kleur en bevat 33 cl. De brouwerij Duvel Moortgat leverde in de loop van de 20e eeuw meerdere betere, premium pilsbieren, gemeenzaam aangeduid als Exportbieren.
Vedett is het meest eigenzinnige bier van Duvel Moortgat omdat het zich in geen enkel hokje laat stoppen. Vedett wordt in 1945 geboren als “Export”. Dat maakt het één van de oudste bieren van de brouwerij naast Duvel zelf. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett. Het bruine exportflesje werd groen, de smaak zuurder, zachter en met meer prik. Er kwamen een nieuw logo – een onbeholpen ogende pinguïn – en een nieuw etiket. Initieel is het vooral succesvol in de lokale cafés in de onmiddellijke omgeving van de brouwerij. Vanaf 2003 activeert en verjongt de brouwerij de marketing rond het bier. Vedett Extra Blond verovert een prominentere plaats naast de Duvel in het assortiment.

Vedett is fun

Wist je dat Vedett de mogelijkheid bied om je eigen foto op een etiket te krijgen? Het enige dat je hoeft te doen is een foto te uploaden op www.vedett.be

Terug naar het bierdossier

www.muggenberg.nl - Muggenberg